Waarom zou je een slipcursus doen?

autoverzekering
Welke autoverzekeringen zijn verplicht?
16 november 2017
rijbewijs
Het rijbewijs
9 februari 2018

Waarom zou je een slipcursus doen?

sneeuw wegdek waarom slipcursus

sneeuw wegdekMoet je plotseling uitwijken voor een obstakel op de weg? Een slipcursus leert je hoe je hiermee om kunt gaan. Maar niet alleen je eigen rijgedrag bepaalt de veiligheid op de weg; ook plotseling remmende voorgangers, wegpiraten en de gesteldheid van het wegdek spelen een grote rol. Het is dus belangrijk altijd voorbereid te zijn op gevaren en noodsituaties op de weg. Door een slipcursus verbeter je je rijvaardigheid en risicomijdend gedrag. Bij de ANWB  bestaat de slipcursus uit een mix van theorie en praktijk.

Nat wegdek

Veel mensen weten niet hoe het voelt om met 50 km per uur op een nat wegdek uit te wijken voor een obstakel. Dit kun je ervaren tijdens een slipcursus. De cursus leert je onder meer hoe je wel en niet moet reageren in onverwachte verkeerssituaties. Hiermee kunnen veel ongevallen worden voorkomen.

Noodstop

Tijdens een slipcursus leer je reageren op onverwachte situaties en bijzondere omstandigheden. Dit kan een glad wegdek zijn door sneeuw of ijzel maar ook het maken van een noodstop. Je leert ook hoe de auto reageert in bepaalde omstandigheden en wat je als bestuurder kunt doen om de auto op de weg te houden. Of wat je juist niet moet doen. Dit gebeurt allemaal onder deskundige begeleiding.

Houding

Een goede zit- en stuurhouding is ook heel belangrijk. Dat leer je eveneens op een slipcursus. Door rechtop te zitten en twee handen recht aan het stuur te houden, kun je met volle kracht remmen én blijven sturen. Door verkeerd te remmen of te sturen kan de auto ‘uitbreken’. Onder deskundige begeleiding probeer je tijdens een slipcursus uit, wat de auto doet. En hoe je hier het beste op kunt reageren…

Met een slipcursus oefen je verkeerssituaties die dagelijks voorkomen. Weten hoe je moet reageren, kan schade voorkomen en soms zelfs levens redden. Na afloop van de slipcursus ontvang je een certificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *