Wat te doen bij rijangst?

praktijk examen
Hoe bereid JIJ je het beste voor op je praktijk examen?
18 mei 2018
rijden in het donker
Waar je aan moet denken bij rijden in het donker
21 juni 2018

Wat te doen bij rijangst?

rijangst

Wat te doen bij rij angst?

Oplossingen voor rij angst

Rijangst is iets waar je niet graag aan zou lijden wanneer je voor het eerst rijlessen neemt. Geen nood! Je bent niet de enige. Een groot deel van leerlingen aan een autorijschool is nerveus voor de voor het eerst achter het stuur gaan zitten. Vaak zijn ze bang voor ongelukken waarvan maar een kleine kans is dat deze echt gebeuren. Daarnaast willen leerlingen het meteen helemaal foutloos doen. Een groot deel van angst voor autorijden is dus angst om de kleinste foutjes te maken. Gelukkig staan hieronder een paar oplossingen voor deze angst.

Proeflessen

De beste manier om van je angsten af te komen is om gewoon door die zure appel heen te bijten. Bij angst voor autorijden betekent dit dat je een aantal proeflessen kunt nemen. Het voordeel hiervan is dat je niet volledig in het diepe wordt gegooid. Een proefles houdt namelijk maar één les in en niet meteen een complete rijopleiding. Voel je je toch nog niet helemaal comfortabel bij autorijden? Wanneer je proeflessen neemt kun je in dat geval ook nog even wachten voor je je inschrijft voor een opleiding. Uiteindelijk ben je in ieder geval grotendeels over je angst heen.

Bach remedie tegen rijangst

Ben je na de proeflessen toch nog nerveus om achter het stuur te gaan zitten? Probeer dan de Bach remedie. Dit is een olie van Bachbloesem die een kalmerende werking heeft. Hierbij zit altijd een bijsluiter met waarschuwingen voor bijwerkingen. Verder beschrijft deze situaties waarbij het verstandig is de druppels niet te gebruiken. Neem drie tot vijf druppels in voordat je eerste rijles begint. Hierna wordt je rustig genoeg om zonder problemen te kunnen autorijden. Je wordt er echter niet sloom van. Dit zou namelijk je reactie- en waarnemingsvermogen aantasten. En dit of een soortgelijk effect is niet de bedoeling wanneer je de juiste hoeveelheid hebt ingenomen.

Boost je zelfvertrouwen

Net als bij veel andere angsten zit rijangst tussen de oren. De grootste factor die ervoor zorgt dat je die angst blijft houden ben jij zelf. Om dit te voorkomen is het verstandig dat je jezelf inprent niet bang te zijn. Daarnaast heb je ook je theorie examen gehaald. Anders mag je natuurlijk geen praktijklessen nemen. Je kent dus de verkeersregels en weet hoe de auto on elkaar zit. Onthoudt dit en je zult zien dat je angst voor autorijden eigenlijk best irrationeel is met genoeg zelfvertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *