Hoe bereid JIJ je het beste voor op je praktijk examen?

tips voor theorie
Tips voor het leren voor je theorie examen!
19 maart 2018
rijangst
Wat te doen bij rijangst?
21 juni 2018

Hoe bereid JIJ je het beste voor op je praktijk examen?

praktijk examen

Hoe bereid JIJ je het beste voor op je praktijkexamen?

Met vlag en wimpel

Het praktijkexamen van je rijopleiding is het laatste obstakel voor je rijbewijs. Daarna kun je officieel je papieren invullen, een kop koffie drinken en een foto maken bij het CBR. Als je tenminste slaagt. Vaak komen hier meer hindernissen bij kijken dan het examen zelf. Stress is een van de meest voorkomende hindernissen. Ook moet je een paar dingen regelen, zodat je niet meteen uitgesloten wordt. Hieronder staan een paar tips om met vlag en wimpel voor je praktijkexamen te slagen.

Stressen voor het praktijkexamen?!

Stress is niet goed voor je vermogen om te presteren onder druk. Wat je kunt doen is blijven onthouden dat je voorgaande rijlessen ook goed gingen. Daarnaast is stress ook voor een deel fysiek. Bach druppels zijn een goede remedie tegen stress voor je praktijkexamen. Dit zijn druppels die tegen de stresshormonen productie van je brein werken. ’s Ochtends drie druppels innemen zorgt ervoor dat je tijdens je praktijk examen rustig bent. Bach druppels voorkomen vooral dat je een black-out krijgt tijdens het examen.

Kijk je theorieboeken nog eens door

Hoewel je het goed genoeg hebt gedaan tijdens je praktijklessen, kan het nooit kwaad. Het kan voorkomen dat de examinator onverwachts theorie vragen stelt. In dat geval wil je graag voorbereid zijn. Daarom is het erg belangrijk om je theorie de avond ervoor nog eens door te kijken. Je een laatste keer laten overhoren is bovendien ook aanbevolen. Zo weet je zeker dat je alles weet en klaar bent voor onverwachte vragen.

Benodigdheden

Zelfvertrouwen is dus sleutel tijdens je praktijk examen. De meeste leerlingen slagen ook wel meteen de eerste keer voor hun praktijk examen. Zo lang je er maar vertrouwen in hebt dat je kunt slagen en alles bij je hebt op de dag zelf. Het belangrijkste is zorgen dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. Ook zijn je theoriecertificaat, een zelfreflectie en eigen verklaring een vereiste voor deelname aan het examen. Als je dit niet hebt, moet je namelijk een herexamen inplannen. Wanneer je uiteindelijk geslaagd bent kun je jammer genoeg nog niet gelijk auto rijden. Hiervoor moet je eerst je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je rijbewijs wordt dan met een week afgegeven door de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *